Filé po lyonsku
60 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 3kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 600gramůBrambory vařené
- 2lžícePetržel - nať
- 80gramůOlej rostlinný
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
49 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme ho na porce, které osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.
- 2Studené vařené brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a na polovině množství másla opečeme.
- 3Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme ji dorůžova na druhé polovině másla, pak ji smísíme s opečenými bramborami.
- 4Na talíře položíme pečené filé a směs brambor s cibulí na ně navršíme.
- 5Podáváme posypané sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.