Filé po Uhersku
55 min.

Ingredience
- 240gramůFilé rybí
- 100gramůHouby čerstvé
- 50gramůPaprika červená
- 25gramůOlej rostlinný
- 50gramůCibule
- 1decilitrMléko polotučné
- 2špetkySůl
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé houby na menší kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky. Zapékací mísu vymažeme lžičkou oleje.
- 2Na pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme houby, papriku a pod pokličkou za občasného míchání dusíme. Směs zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Krátce povaříme.
- 3Na dno zapékací mísy vložíme osolené filé, zalijeme připravenou omáčkou a pečeme v troubě předehřáté na 190°C, dokud není maso měkké.
- 4Podáváme se šťouchanými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.