Filé Princes
60 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 300gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé vaříme na mírném ohni v osolené vodě asi 10 minut.
- 2Propláchnutou rýži lehce osmahneme na 40g másla, zalijeme ji vodou a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka.
- 3Chřest oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě.
- 4Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou z chřestu a rozvaříme na hustší omáčku.
- 5Na mísu upravíme měkkou rýži, na ni položíme porce filé, chřest a vše přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.