Filé s brokolicí
35 min.
Ingredience
- 750gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKoření grilovací
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1000mililitrůVoda pitná
- 500gramůBrokolice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyRajčata
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé osolíme, okmínujeme a poprášíme grilovacím kořením. Porce urovnáme do pekáčku na rozpálený olej a po obou stranách zprudka opečeme. Pečem dál asi 15 minut za občasného podlévání vodou.
- 2Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat.
- 3Filé upravíme na talíře a přidáme růžičky brokolice, které pokapeme máslem. Pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty.
- 4Podáváme s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.