Filé smažené v česnekovém těstíčku
25 min.
Ingredience
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
58 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
215 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme hladkou mouku s vejcem, mlékem, rozpuštěným máslem a prolisovaným česnekem. Směs osolíme a umícháme hladké těstíčko. Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Připravené porce namáčíme do těstíčka a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku. Můžeme podávat s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.