Filé smažené v pivním těstě

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
50 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé necháme pomalu rozmrazit, nakrájíme na tenké menší plátky, vymačkáme osušíme a osolíme.
  • 2
    Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme a ušleháme pevný sníh.
  • 3
    Ke žloutkům přidáme pivo a slunečnicový olej a vše rozmícháme v míse. Přidáváme střídavě sníh a hladkou mouku, až vznikne těstíčko vhodné k namáčení.
  • 4
    Plátky filé namáčíme v pivním těstíčku a volně smažíme dorůžova.
  • 5
    Podáváme s bramborami posypanými zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.