Filé v hořčicové omáčce
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 1kusCibule
- 0,13kusCeler bulvový
- 2lžíceOlej stolní
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova.
- 2Porce vyjmeme, do oleje přidáme máslo, na kolečka rozkrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou na nudličky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme vodou, rozmícháme a povaříme. Vmícháme hořčici, smetanu, cukr, citronovou šťávu a nakonec přidáme opečené filé. Vše jen prohřejeme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.