Filé v rajčatové omáčce

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Potom porce namočíme do mléka, obalíme v hladké mouce a krátce opečeme.
  • 2
    Opečené filé obalíme do plátků anglické slaniny, znovu opečeme, podle chuti osolíme a znovu pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme loupaná rajčata a uvaříme hustší omáčku. Ochutíme snítkou čerstvého tymiánu, bazalkou, pepřem, solí a špetkou cukru.
  • 4
    Porce filé upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.