Filé v rajčatové omáčce
50 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceMléko polotučné
- 600gramůFilé z aljašské tresky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Porce filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Potom porce namočíme do mléka, obalíme v hladké mouce a krátce opečeme.
- 2Opečené filé obalíme do plátků anglické slaniny, znovu opečeme, podle chuti osolíme a znovu pokapeme citronovou šťávou.
- 3Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme loupaná rajčata a uvaříme hustší omáčku. Ochutíme snítkou čerstvého tymiánu, bazalkou, pepřem, solí a špetkou cukru.
- 4Porce filé upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.