Filé ve šťovíku
30 min.
Ingredience
- 750gramůKambala
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůŠťovík
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,13litrVývar rybí
- 0,13litrVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
166 mg
Cukr
328 mg
Postup přípravy
- 1Filé z kambaly omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Šťovík umyjeme, stonky odštípneme a lístky nakrájíme na nudličky.
- 2Oloupeme a nasekáme šalotku.
- 3Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme šalotku. Přidáme tři čtvrtiny štovíkových nudliček a podusíme 3 minuty. Přilijeme rybí vývar a bílé víno. Necháme povařit a stáhneme plamen. Do horkého vývaru vložíme rybí filé a necháme 1 minutu prohřát. Vyndáme a odložíme do tepla.
- 4Vývar necháme provařit, přidáme šlehačku a necháme odpařit, dokud nevznikne omáčka. Osolíme a opepříme.
- 5Štovíkovou omáčkou přelijeme rybu a posypeme zbytkem šťovíkových nudliček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.