Filé ve šťovíku

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
166 mg
Cukr
328 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé z kambaly omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Šťovík umyjeme, stonky odštípneme a lístky nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Oloupeme a nasekáme šalotku.
  • 3
    Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme šalotku. Přidáme tři čtvrtiny štovíkových nudliček a podusíme 3 minuty. Přilijeme rybí vývar a bílé víno. Necháme povařit a stáhneme plamen. Do horkého vývaru vložíme rybí filé a necháme 1 minutu prohřát. Vyndáme a odložíme do tepla.
  • 4
    Vývar necháme provařit, přidáme šlehačku a necháme odpařit, dokud nevznikne omáčka. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Štovíkovou omáčkou přelijeme rybu a posypeme zbytkem šťovíkových nudliček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.