Filé z tresky na pomerančích
35 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10mililitrůChilli omáčka
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 200gramůRukola
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vložíme porce tresky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou cibuli, bobkový list, sůl a zalijeme vroucí vodou asi dva prsty nad rybu. Vaříme na velmi mírném ohni 15 minut.
- 2Zatím nastrouháme kůru z pomeranče, pomeranče oloupeme a jednotlivé dílky nakrájíme na silnější plátky. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pepř a kůru a prohřejeme, omáčka se nesmí vařit. Tresku vyjmeme z kastrolu, necháme okapat a osušíme. Podáváme porci tresky přelitou pomerančovou omáčkou a ozdobenou listy rukoly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.