Filé zapékané s bazalkou
45 min.
Ingredience
- 1kusBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný
- 600gramůRajčata
- 5kusůCibulka jarní
- 150gramůMozzarella
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filé omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme octem. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, oloupanou cibulku na kroužky. Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nasekáme, několik celých ponecháme na ozdobu.
- 2Do vymaštěné zapékací mísy položíme větší část nakrájených rajčat, posypeme je cibulkou, bazalkou, osolíme a opepříme. Na rajčata vložíme porce filé a pokapeme je olivovým olejem.
- 3Mozzarellu nakrájíme na plátky a se zbylými rajčaty položíme na filé.
- 4Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut. Při podávání ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.