Filé zapékané se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 5gramůPetržel - nať
- 1lžíceKapary sterilované
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyRajčata
- 5,5decilitrůVíno bílé
- 0,5kusKvěták
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V zapékací míse rozehřejeme máslo, vložíme osolené porce filé a opečeme je.
- 2Přilijeme víno, přidáme nasekanou petrželku, kapary a mezi porce vložíme čtvrtky oloupaných, osolených rajčat a růžičky ovařeného květáku. Přilijeme osolenou smetanu ochucenou muškátovým oříškem. Pečeme asi 25 minut.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.