Filé zapékané v bešamelu se žampiony
65 min.
Ingredience
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
949 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé osolíme, pokapeme částí citronové šťávy a opečeme na másle. Porce urovnáme do zapékací mísy, přelijeme máslem z opékání a pokapeme zbylou citronovou šťávou. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na části másla spolu s nasekanou petrželkou a solí. Z 50g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a krátce povaříme. Vmícháme podušené žampiony a směs navršíme na filé. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami zbylého másla. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.