Filé ze sleďů na víně
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusSůl
- 0,13litrVíno červené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusStrouhanka
- 2kusySleď čerstvý
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1363 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
16 g
Sacharidy
249 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaným sleďům odřízneme hlavy, rozpůlíme je a vyjmeme páteř. Následně filé osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- 2Na másle podusíme cibuli nakrájenou na kolečka do sklovita. Poté na cibuli vložíme upravené file, opečeme po obou stranách. Opečené podlijeme vínem, na povrchu posypeme strouhanou houskou, pokapeme másle a ještě zhruba 5 minut zapékáme.
- 3Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.