Filet z makrely s třešněmi
75 min.
Ingredience
- 1200gramůMakrela obecná
- 450gramůTřešně
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 50mililitrůOcet vinný
- 25gramůCukr krupice
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z makrel vyřízneme filety a odstraníme co nejvíce kostí. Filety opláchneme, osušíme a vložíme do hlubší nádoby, zakapeme olejem, posypeme pepřem a sekanými lístky koriandru. Zakryjeme kuchyňskou fólií a v chladu necháme 30 minut odležet.
- 2Očištěné třešně vypeckujeme a necháme okapat. Poté je vložíme do pánve s trochou oleje, zasypeme cukrem a při mírné teplotě, za občasného míchání, necháme zkaramelizovat. Vlijeme ocet a zredukujeme. Poté přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, pepř a vše necháme pomalu vařit.
- 3Filety osušíme a na pánvi je zprudka 3-4 minuty z každé strany opečeme. Nejdříve opečeme stranu s kůží a pak velmi opatrně obrátíme.
- 4Nakonec filety přeložíme na talíře, osolíme, doplníme třešněmi, přelijeme vypečenou šťávou a dozdobíme posekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.