Filetii di sogliola cannelloni
65 min.
Ingredience
- 12plátkůPlatýz - filety
- 1,5decilitryVíno červené
- 90gramůMáslo čerstvé
- 115gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 115gramůRajčata
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 6kusůCannelloni
- 175gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
466 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky platýze potřeme trochou vína, osolíme, opepříme a srolujeme je stranou s kůží ven. Upevníme párátkem. Dáme je do velké pánve v jedné vrstvě, přelijeme zbývajícím vínem a povaříme 4 minuty. Vyndáme je z pánve a uschováme tekutinu.
- 2V další pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájené šalotky, houby, rajčata, sůl, rajčatový protlak. Osolíme a opepříme mouku a přidáme ji do pánve. Přilijeme uschovanou tekutinu a polovinu mléka. Vaříme 4 minuty za neustálého míchání, poté sundáme pánev z ohně a vmícháme smetanu.
- 3Lehce osolenou vodu přivedeme ve velkém hrnci do varu, přidáme cannelloni a vaříme 8 minut. Scedíme je a necháme vychladnout.
- 4Odstraníme z rybích závitků párátka.
- 5Cannelloni dáme do zapékací mísy, do každé trubičky vložíme dva závitky, 2 krevety, přelijeme omáčkou a v předehřáté troubě zapékáme při teplotě 200 stupňů 20 minut.
- 6Pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.