Filets Mignons
7 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí svíčková
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
66 mg
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Na Filets Mignons používáme nižší část svíčkové, na 2 porce ukrojíme 6 řezů, silných cca 1 cm. Dlaní je velmi lehce naklepeme, osolíme, opepříme a ze stran rukama shrneme do původního tvaru.
- 2Rozpálenou pánev osolíme, přidáme 50 g másla másla a vložíme připravené plátky masa, které pečeme z každé strany maximálně 45 vteřin. (Samotné pečení má celkem trvat 1,5 - 2 minuty).
- 3Opečené maso upravíme na nahřátý talíř.
- 4Do pánve přilijeme vývar, trochu povaříme a vmícháme ještě trochu másla. Vzniklou šťávou přelijeme upravené řezy na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.