Filety v těstíčku s hranolky
65 min.
Ingredience
- 85gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 190gramůMajonéza
- 1lžíceOkurka salátová
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKapary
- 4kusyBrambory rané
- 1lžičkaŠalotka
- 1litrVoda pitná
- 600gramůTreska aljašská
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
68 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
371 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme majonézu, nadrobno nakrájené kapary a okurku, šalotku a petržel nasekané najemno. Zamícháme a přikryté vložíme do ledničky.
- 2Těsto připravíme z mouky, soli, rostlinného oleje, půl šálku vody a bílku.
- 3Z brambor nakrájíme hranolky, vaříme je ve vodě deset minut a poté je usmažíme na oleji.
- 4Filety obalíme v těstíčku a smažíme je šest minut na másle.
- 5Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.