Filety z čínského kostlína se sladkou chilli omáčkou
30 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 1,5lžičkyKoření pěti vůní
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramKostlín
- 1kusSalát hlávkový
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř sečuánský
- Chilli omáčka
- 3kusyChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 250gramůCukr moučkový
- 130mililitrůOcet kokosový
- 130mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
6 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
665 mg
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme omáčku. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a najemno nakrájíme. V kastrolu smícháme cukr s octem a vodou a přivedeme k varu. Odstavíme a vmícháme chilli papričky, nasekaný koriandr, najemno pokrájený česnek a rybí omáčku. Zakryjeme a necháme odležet a vychladnout. Mezitím smícháme sečuánský pepř s kukuřičnou moukou a kořením pěti vůní. Ve směsi obalíme rybí filety. V hluboké pánvi rozpálíme olej na 180 °C. Vložíme maso a cca 2 minuty smažíme dozlatova. Rozdělíme na talíře, podáváme se salátem a chilli omáčkou. Tu servírujeme zvlášť v misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.