Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůMořský jazyk
- 100mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar rybí
- 60gramůBylinky čerstvé - svazek
- 80mililitrůZakysaná smetana
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
979 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme rybí vývar a nadrobno nasekané bylinky. Vše povaříme, tyčovým mixérem rozmixujeme a propasírujeme hustým sítem. Ještě jednou krátce povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a necháme mírně vařit.
- 2Filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Lehce poprášíme moukou a opečeme po každé straně 3-4 minuty v pánvi na rozehřátém másle.
- 3Filety přemístíme na předehřáté talíře, přelejeme omáčkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.