Filety z jazyka v pažitkové omáčce
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůMořský jazyk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 120gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme v široké pánvi s vyšším okrajem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme bílým vínem a zredukujeme přibližně na třetinu. Přidáme smetanu a zredukujeme omáčku téměř na polovinu, až získá krémovou konzistenci, pak vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a omáčku dochutíme solí a pepřem. Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, lehce osolíme a opepříme. Vložíme do pažitkové omáčky a na mírném ohni necháme 4-5 minut táhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.