Filety z jazyka v pažitkové omáčce

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme v široké pánvi s vyšším okrajem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme bílým vínem a zredukujeme přibližně na třetinu. Přidáme smetanu a zredukujeme omáčku téměř na polovinu, až získá krémovou konzistenci, pak vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a omáčku dochutíme solí a pepřem. Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, lehce osolíme a opepříme. Vložíme do pažitkové omáčky a na mírném ohni necháme 4-5 minut táhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.