Filety z lososa s cuketou
55 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůKmín drcený
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůKukuřice
- 150gramůCuketa
- 100gramůCibule
- 30mililitrůOmáčka rybí
- 30mililitrůVíno portské
- 40gramůOlej olivový
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa osolíme, posypeme kmínem a pokapeme citronovou šťávou. Cukety nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, malé kukuřičky opláchneme a necháme vcelku.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, vložíme porce lososa a osmažíme z obou stran. Rybu vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, přidáme cuketu, kukuřičky, promícháme, podlijeme vodou, zakápneme rybí omáčkou, portským vínem a dusíme asi 20 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Tekutinu vyvaříme asi o dvě třetiny a odstavíme.
- 3Porce ryby zpravíme na talíře a doplníme zeleninou se šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.