Filety z mořské tresky v japonské omáčce
30 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 120mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 250gramůŘedkvička
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety nakrájíme na kousky, osolíme a naskládáme do pekáče vymazaného máslem. V předehřáté troubě prudce zapečeme.
- 2Upečené kousky ryby servírujeme s omáčkou v miskách, v níž si kousky ryby namáčíme.
- 3Omáčku připravíme smícháním očištěných a najemno nastrouhaných ředkviček s vínem, vodou, sójovou omáčkou, zázvorem a pepřem. Směs pečlivě promícháme a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny v chladničce uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.