Filety z platýse pečené s chilli
35 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 600gramůPlatýz - filety
- 80gramůCibule červená
- 15gramůZázvor celý
- 30gramůChilli paprička
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silné plátky, filety z platýse osolíme a opepříme. Chilli papričku bez semínek posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zázvor strouháme na jemno.
- 2Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cibuli, zázvor, chilli papričku a promícháme. Filety z platýse pokapeme limetkovou šťávou, potřeme máslovou směsí s chilli, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, obložíme plátky brambor, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
- 3Filety upravíme na talíře, doplníme pečenými plátky brambor a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.