Filety z pstruha ve vinné omáčce
30 min.
Ingredience
- 700gramůPstruh
- 2lžíceCitronová šťáva
- 300gramůZakysaná smetana
- 250mililitrůVíno bílé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
30 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté a osušené filety osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou a necháme čtvrt hodiny marinovat. Poté filety obalíme v mouce a na másle s olejem usmažíme z obou stran. Filety držíme na teple.
- 2Svaříme smetanu s vínem (dvě lžíce vína dáme stranou) a odstavíme. Do omáčky vmícháme rozšlehané žloutky s dvěma lžícemi vína a omáčku už jen prohřejeme, nevaříme, aby se žloutky nesrazily.
- 3Smažené filety podáváme přelité vinnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.