Filety z pstruha ve vinné omáčce

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
30 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté a osušené filety osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou a necháme čtvrt hodiny marinovat. Poté filety obalíme v mouce a na másle s olejem usmažíme z obou stran. Filety držíme na teple.
  • 2
    Svaříme smetanu s vínem (dvě lžíce vína dáme stranou) a odstavíme. Do omáčky vmícháme rozšlehané žloutky s dvěma lžícemi vína a omáčku už jen prohřejeme, nevaříme, aby se žloutky nesrazily.
  • 3
    Smažené filety podáváme přelité vinnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.