Filety z tresky s celerem dušeným v pivu
35 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 2lžíceCeler - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1mililitrOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- Na dušený celer
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 400gramůCeler bulvový
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nakrájíme na nudličky, celerovou nať jemně posekáme, cibuli nakrájíme nadrobno. Tresku osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
- 2Zpěníme na oleji s máslem cibuli, přidáme nudličky celeru, zarestujeme, vlijeme pivo a pod poklicí dusíme, až je celer měkký.
- 3V pánvi na oleji osmažíme tresku s celerovou natí. Podáváme s dušeným celerem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.