Filety ze štiky na zelenině a houbách
50 min.
Ingredience
- 600gramůMořská štika - filety
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 100gramůHouby čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, pórek a čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo,krátce osmahneme, osolíme, přilijeme trochu vody a podusíme doměkka. Omyté filety ze štiky osušíme, osolíme a zvlášť podusíme doměkka. Přidáme do kastrolu k zelenině. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a bešamel chvíli povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Podušenou štiku vyjmeme, přilijeme povařený bešamel, promícháme a do mírně vychladlé omáčky vmícháme žloutky. Filety upravíme na talíře, pokryjeme zeleninovou směsí a ozdobíme dílky omytých rajčat. Můžeme podávat s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.