Finská jarní polévka
40 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory
- 250gramůKvěták
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyMrkev kořen
- 200gramůHrášek
- 5decilitrůVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Malé jarní brambory oškrábeme, omyjeme a rozkrájíme na na čtvrtky. Květák omyjeme a rozebereme ho na malé růžičky. Malé listy mladého špenátu omyjeme a necháme okapat. Očištěnou a omytou mladou mrkev nakrájíme na kolečka.
- 2Do hrnce nalijeme 5 dl vody, přidáme do ní sůl, cukr a přivedeme k varu. V rendlíku si zvlášť přivedeme k varu 5 dl mléka a odstavíme ho poté z plotny. Do hrnce s vodou vložíme brambory, mrkev, květák, hrášek a zeleninu pomalu vaříme 10-15 minut.
- 3K měkké zelenině přilijeme svařené horké mléko, přidáme špenát a vaříme necelých 5 minut. Polévku dochutíme rozšlehaným žloutkem, čerstvým máslem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.