Finský bramborový pudink

90 min.
Finsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme 1 kg dobře omytých brambor v 1,4 litru vody doměkka, vaříme je přibližně 20 minut. Poté je slijeme a horké oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, cukr, dobře je promícháme, těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout.
  • 2
    Poté do těsta přidáme sůl, vlahé mléko, roztopené máslo a těsto dobře vyšleháme na lehké pyré.
  • 3
    Pekáček vytřeme máslem, naplníme ho bramborovým pyré a dáme do předehřáté na 170°C-180°C trouby péct. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 35-45 minut. Teplý puding nakrájíme na porce a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.