Finský bramborový pudink
90 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,4litryVoda pitná
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceSůl
- 7,5decilitrůMléko plnotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme 1 kg dobře omytých brambor v 1,4 litru vody doměkka, vaříme je přibližně 20 minut. Poté je slijeme a horké oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, cukr, dobře je promícháme, těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout.
- 2Poté do těsta přidáme sůl, vlahé mléko, roztopené máslo a těsto dobře vyšleháme na lehké pyré.
- 3Pekáček vytřeme máslem, naplníme ho bramborovým pyré a dáme do předehřáté na 170°C-180°C trouby péct. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 35-45 minut. Teplý puding nakrájíme na porce a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.