Flambovaná srnčí svíčková s jablky
55 min.
Ingredience
- 1kilogramSrnčí maso
- 3kusyNové koření celé
- 15gramůSkořice mletá
- 80mililitrůOlej stolní
- 160gramůMáslo čerstvé
- 15gramůCukr třtinový
- 80mililitrůCalvados
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
59 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Maso potřeme skořicí a novým kořením, zakápneme olejem a necháme přes noc marinovat.
- 2Oloupaná a nakrájená jablka podusíme na 40 g rozehřátého másla, posypeme cukrem, přelijeme calvadosem a flambujeme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 250 °C. Svíčkovou dáme do pekáče, osolíme, opepříme a prudce po všech stranách opečeme na 2 lžících rozehřátého másla.
- 3Pečeme v troubě 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít asi 10 minut. Vyjmeme a uchováme v teple. Výpek rozředíme vývarem, necháme zredukovat a zahustíme ledovým máslem. Svíčkovou nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.