Flambovaná srnčí svíčková s jablky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
59 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso potřeme skořicí a novým kořením, zakápneme olejem a necháme přes noc marinovat.
  • 2
    Oloupaná a nakrájená jablka podusíme na 40 g rozehřátého másla, posypeme cukrem, přelijeme calvadosem a flambujeme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 250 °C. Svíčkovou dáme do pekáče, osolíme, opepříme a prudce po všech stranách opečeme na 2 lžících rozehřátého másla.
  • 3
    Pečeme v troubě 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít asi 10 minut. Vyjmeme a uchováme v teple. Výpek rozředíme vývarem, necháme zredukovat a zahustíme ledovým máslem. Svíčkovou nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.