Flank steak s balsamikovou červenou cibulí
30 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyFlank steak
- 2lžíceKoření Steak 7 pepřů
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 35mililitrůBalsamico ocet
- 2lžíceCukr třtinový
- 7gramůSůl
- 2lžičkyOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1387 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
85 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
903 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Steaky okořeníme kořením na steaky po obou stranách.
- 2Máslo rozpustíme v pánvi a přidáme k němu cibuli nakrájenou na plátky. Pořádně promícháme, aby na každém kousku cibule bylo máslo. Zasypeme cukrem a octem a smažíme je na velmi mírném plameni asi 20 minut. Cibule by měla změknout, ale ne zhnědnout.
- 3Na druhé pánvi smažíme steaky na olivovém oleji asi 4 minuty z každé strany. Předtím, než steak nakrájíte, nechte ho aspoň 5 minut odpočívat.
- 4Steaky podáváme s balsamikovou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Flank steak s balsamikovou červenou cibulí
Výborný tip na steak