Flíčky dušené s hlávkovým zelím
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTěstoviny flíčky
- 200gramůSlanina vepřová
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 800gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme na cedníku okapat. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Vsypeme očištěné, nadrobno nakrájené hlávkové zelí, osolíme a dusíme doměkka. K měkkému zelí přimícháme uvařené těstoviny a pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.
- 2Podáváme s nakládanou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.