Flíčky se slaninou a tvarohem
20 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 500gramůTěstoviny flíčky
- 300gramůTvaroh tvrdý
- 150gramůSlanina vepřová
- 9gramůSůl
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
69 g
Cukr
1 g
Vápník
53 mg
Postup přípravy
- 1Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, do osolené vody přidáme lžíci oleje.
- 2Zatímco se flíčky vaří, na pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a v rendlíku rozpustíme sádlo, aby bylo horké, a vlijeme do něj smetanu.
- 3Hotové flíčky scedíme, promícháme v míse se sádlem a zakysanou smetanou, osolíme. Rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem a zalijeme vyškvařenou slaninou i se škvarky. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.