Flíčky se zelím
0 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny flíčky
- 1lžičkaSůl
- 1hrnekVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2554 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
107 g
Sacharidy
354 g
Vláknina
50 g
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme flíčky a zcedíme.
- 2Rozdělíme na čtvrtky zelí a odstraníme vnější poškozené listy a košťál.
- 3Nakrájíme nadrobno zelí a dáme na rozehřáté sádlo. Dobře promícháme a osolíme.
- 4Přikryté upravujeme krátce na velmi mírném ohni, až pustí šťávu. Zelí se velmi snadno připálí.
- 5Přidáme k zelí cukr, malé množství vody a doměkka dusíme.
- 6Zelí lehce při této úpravě zhnědne.
- 7K vydušenému zelí přidáme zcezené flíčky, přidáme mletý pepř, promícháme a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.