Flíčky se zelím slazené stévií
45 min.
Ingredience
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusBobkový list
- 3kusyPepř celý červený
- 2kusyNové koření celé
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžičkystévie
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Vařené těstoviny
- 100gramůTěstoviny flíčky
- 500baleníVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hlávku zelí (1.1kg) očistíme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a z jedné štvrtky zelí nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, v hlubším kastrólu ji na rozpáleném oleji zpěníme, přidáme pokrájené zelí, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl. Zelí promícháme, přilejeme 50 ml vody a pod poklicí zelí dusíme doměkka. Dusíme ho přibližně 15-18 minut, občas ho promícháme. Poté podle chuti zelí dochutíme na sladko stévií (1-2 tablety) a kastról odstavíme z plotny.
- 2Mezitím, než se nám zelí podusí, v druhém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Jakmile se začne vařit, vysypeme do ní těstovinové flíčky a uvaříme je podle návodu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, odkapané vyklopíme do dušeného zelí, promícháme a případně ještě dochutíme.
- 3Flíčky se zelím podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.