Florentská zapékaná vejce

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři ploché zapékací formičky lehce vymažeme tukem. Žampiony očistíme a nakrájíme je na plátky. Špenát necháme dobře okapat.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm asi 3 minuty podusíme. Pak přidáme mouku, pepř, sůl a mletý muškátový oříšek.
  • 3
    Ke směsi postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Pak přidáme okapaný špenát a vše promícháme. Směs rozdělíme do formiček tak, aby střed zůstal volný. Povrch posypeme lžící nastrouhaného parmazánu.
  • 4
    Do středu v každé formičce rozklepneme vejce a nasypeme zbytek sýra. Vložíme je do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-18 minut, až vejce ztuhnou. Podáváme v miskách horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.