Florentská zapékaná vejce
35 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůSýr Parmezán
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čtyři ploché zapékací formičky lehce vymažeme tukem. Žampiony očistíme a nakrájíme je na plátky. Špenát necháme dobře okapat.
- 2V pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm asi 3 minuty podusíme. Pak přidáme mouku, pepř, sůl a mletý muškátový oříšek.
- 3Ke směsi postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Pak přidáme okapaný špenát a vše promícháme. Směs rozdělíme do formiček tak, aby střed zůstal volný. Povrch posypeme lžící nastrouhaného parmazánu.
- 4Do středu v každé formičce rozklepneme vejce a nasypeme zbytek sýra. Vložíme je do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-18 minut, až vejce ztuhnou. Podáváme v miskách horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.