Florentské roštěnky

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
656 mg
Cukr
329 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme na okrajích a osolíme. Každý plátek protkneme 2 proužky slaniny.
  • 2
    Roštěnky opečeme na rozpáleném másle po obou stranách. Mírně je podlijeme vývarem a polovinou vína, přidáme kousek citronové kůry, špetku zázvoru a nasekaný česnek. Za občasného obracení dusíme doměkka.
  • 3
    Šťávu zahustíme zálivkou ze zbylého vína a 1/2 lžičky Solamylu. Necháme přejít varem a nakonec ze šťávy vyjmeme citronovou kůru.
  • 4
    Podáváme s jemnými noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.