Florentské roštěnky
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 0,13litrVíno bílé
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1špetkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
656 mg
Cukr
329 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme na okrajích a osolíme. Každý plátek protkneme 2 proužky slaniny.
- 2Roštěnky opečeme na rozpáleném másle po obou stranách. Mírně je podlijeme vývarem a polovinou vína, přidáme kousek citronové kůry, špetku zázvoru a nasekaný česnek. Za občasného obracení dusíme doměkka.
- 3Šťávu zahustíme zálivkou ze zbylého vína a 1/2 lžičky Solamylu. Necháme přejít varem a nakonec ze šťávy vyjmeme citronovou kůru.
- 4Podáváme s jemnými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.