Focaccia s tuňákem a bylinkami
45 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkySůl mořská
- 4decilitryVoda pitná
- 20gramůDroždí
- 2lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 250gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 0,5lžičkaLimetková šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej chilli
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 mg
Postup přípravy
- 1Hladkou kvalitní mouku dáme do mísy, přidáme 0,5 lžičky soli a promícháme s moukou. V hrnečku si rozdrobíme kvasnice ve 2 dl vlažné vody a když se kvasnice rozpustí, postupně je přiléváme k mouce, přilijeme ještě 2 dl vlažné vody. Postupně promícháme mouku s vodou a kvasnicemi a těsto dobře vypracujeme. Vypracované těsto se nesmí lepit, musí být vláčné a hladké. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho vykynout na teplém místě.
- 2Omyjeme tymián a rozmarýn. Lístky z bylinek otrháme a drobně je posekáme. Tuňáka z konzervy slijeme z nálevu. Dáme maso do misky, přidáme 0,5 lžičky limetkové šťávy, ochutíme ho solí, pepřem a zlehka přimícháme bylinky a chilli olej. Kousky tuňáka by nám měly zůstat vcelku.
- 3Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a znovu ho prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2–3 cm. Placky položíme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Poklademe na ně kousky tuňáka, posypeme mořskou solí a prsty všechny přísady vtlačíme do těsta. Necháme dokynout 5–10 minut. Chleba pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně 15–20 minut dozlatova. Chlebové italské placky – focaccia – podáváme vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.