Fojtova máslová omáčka
25 min.
Ingredience
- 7decilitrůVoda pitná
- 150gramůKlobása Dunajská
- 150gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
181 mg
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s 5 dl vody dáme vařit klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka a pomalu vaříme 10 minut.
- 2Mezitím si v pánvi na rozpuštěné máslo dáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 1 dl vody, přimícháme do ní plnotučnou hořčici a zavaříme do vývaru s klobásou.
- 3Krátce, asi 5 minut povaříme, dochutíme solí, majoránkou, pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.