Fondue z čekanky
20 min.
Ingredience
- 500gramůČekanka
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůCukr krupice
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Čekanku očistíme od svrchních a poškozených listů. Pokrájíme nadrobno, omyjeme a necháme dobře okapat. Poté čekanku podusíme společně se zbytkem surovin na pánvi. Za stálého míchání povaříme 5 minut.
- 2Podáváme ihned, takto upravená čekanka je vhodná jako příloha k rybímu filé či dušenému bílému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.