Fondue z pórku
45 min.
Ingredience
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůPórek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pórek seřízneme ve 2/3 délky, tuhé zelené listy pro přípravu nevyužijeme. Dobře propláchneme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka.
- 2Máslo necháme rozehřát na pánvi, poté přidáme pórek, osolíme, opepříme a necháme 5 minut dusit přiklopené. K doměkka podušenému pórku přilijeme smetanu, na mírném plameni přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
- 3Podáváme teplé, dušený pórek je skvělou přílohou ke škeblím či rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.