Fondue z pórku

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek seřízneme ve 2/3 délky, tuhé zelené listy pro přípravu nevyužijeme. Dobře propláchneme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka.
  • 2
    Máslo necháme rozehřát na pánvi, poté přidáme pórek, osolíme, opepříme a necháme 5 minut dusit přiklopené. K doměkka podušenému pórku přilijeme smetanu, na mírném plameni přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
  • 3
    Podáváme teplé, dušený pórek je skvělou přílohou ke škeblím či rybě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.