Francouzská cibulová polévka
70 min.
Ingredience
- 125mililitrůVíno bílé
- 3lžíceSherry brandy
- 1lžíceOlej stolní
- 2litryHovězí vývar základní
- 1lžíceSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr Čedar
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 12krajícůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
884 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme máslo ve větším hrnci, přidáme olej a dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli.
- 2Osolíme, zasypeme moukou a 3 minuty za stálého míchání smažíme. Odstavíme a vmícháme horký vývar. Přidáme pepř a víno a vaříme 40 minut.
- 3Potřeme máslem z obou stran krajíčky chleba, rozložíme je na plech a pečeme 20 minut v troubě při 160 stupních dokřupava a dozlatova.
- 4Ochutíme polévku, přidáme brandy a nalijeme do misek.
- 5Do každé misky dáme dva krajíčky chleba a posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.