Francouzská cibulová polévka

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
884 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme máslo ve větším hrnci, přidáme olej a dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli.
  • 2
    Osolíme, zasypeme moukou a 3 minuty za stálého míchání smažíme. Odstavíme a vmícháme horký vývar. Přidáme pepř a víno a vaříme 40 minut.
  • 3
    Potřeme máslem z obou stran krajíčky chleba, rozložíme je na plech a pečeme 20 minut v troubě při 160 stupních dokřupava a dozlatova.
  • 4
    Ochutíme polévku, přidáme brandy a nalijeme do misek.
  • 5
    Do každé misky dáme dva krajíčky chleba a posypeme sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.