Francouzská humrová polévka
70 min.
Ingredience
- 6kusůŠalotka
- 45gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusMrkev kořen
- 0,5kusHumr
- 1kusBobkový list
- 1,5litryVývar rybí
- 250mililitrůVíno bílé
- 125gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžičkaEstragon
- 175mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 4lžíceKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
798 mg
Cukr
983 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme polovinu másla, přidáme nahrubo nasekanou cibuli šalotku a na větší kousky nakrájenou mrkev, humra a zvolna smažíme cca 5 minut, než humr zčervená.
- 2Přidáme koňak a vyvaříme jej, až zbudou cca dvě polévkové lžíce. Potom vše zalijeme vývarem a suchým bílým vínem, cca 5 minut povaříme.
- 3Humra vyjmeme a necháme vychladnout. Paličkou rozlouskneme krunýř, vyndáme maso a položíme jej stranou. Krunýř dáme zpět do polévky. Přidáme dlouhozrnnou rýži, nasekaný čerstvý estragon a vaříme pod pokličkou ještě cca 20 minut, až změkne rýže.
- 4Z polévky vyndáme krunýř, bobkový list. Maso nakrájíme na plátky a polovinu dáme do polévky.
- 5Polévku rozmixujeme a přecedíme. Přidáme smetanu, citronovou šťávu, cayenský pepř, osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme zbylé máslo a prohřejeme.
- 6Podáváme ozdobené plátky humřího masa a snítkami estragonu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.