Francouzská železitá polévka
30 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 375gramůŠpenát listový čerstvý
- 4gramyHrášek
- 2gramyMáta
- 1litrVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaVegeta
- 1špetkaCukr krupice
- 5gramůPažitka
- 15gramůMáslo tradiční
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme nasekané špenátové listy a obě suroviny asi dvě minuty restujeme.
- 2Orestovanou směs lehce zasypeme moukou zalijeme trochou studeného vývaru a dobře promícháme.Pak přidáme hrášek,špetku cukru, vegetu přilijeme zbytek vývaru a za občasného míchání přivedeme do varu. Poté vaříme zvolna ještě několik minut, aby hrášek změkl.
- 3Po uvaření odstavíme a rozmixujeme do krémové konzistence.
- 4Rozmixovanou polévku dochutíme solí, zlehka prohřejeme, přidáme nasekanou pažitku a servírujeme.
- 5Porce na talířích ozdobíme lístkem čerstvé máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.