Francouzská železitá polévka

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme nasekané špenátové listy a obě suroviny asi dvě minuty restujeme.
  • 2
    Orestovanou směs lehce zasypeme moukou zalijeme trochou studeného vývaru a dobře promícháme.Pak přidáme hrášek,špetku cukru, vegetu přilijeme zbytek vývaru a za občasného míchání přivedeme do varu. Poté vaříme zvolna ještě několik minut, aby hrášek změkl.
  • 3
    Po uvaření odstavíme a rozmixujeme do krémové konzistence.
  • 4
    Rozmixovanou polévku dochutíme solí, zlehka prohřejeme, přidáme nasekanou pažitku a servírujeme.
  • 5
    Porce na talířích ozdobíme lístkem čerstvé máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.