Francouzské brambory Anna

40 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu dobře vymastíme máslem.
  • 2
    Do mísy klademe oloupané, syrové brambory nakrájené na plátky. Každou vrstvu osolíme, pokapeme máslem a vložíme do předehřáté trouby. Upečeme dorůžova - brambory utvoří kolem stěn silnou kůrku.
  • 3
    Podáváme se zeleninovými saláty nebo jako přílohu k pečením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 8. 8. 2015
Francouzské brambory Anna
Francouzské brambory Anna jsou velice rychlou variantou přílohy jak k masu, tak i k zelenině. Tento recept je levný a nepřijde mi nijak náročný. Prostě nakrájíte brambory a upečete je s máslem. Jediné co je moje chyba – dala jsem do brambor levnější máslo, které bylo samozřejmě v akci 😁, a i když na něm bylo napsáno, že ho vyrobili v Belgii, brambory dostaly z tohoto másla takovou divnou chuť, takže pokud mohu radit, použijte raději kvalitní české, i když dražší máslo, které vám z tohoto receptu udělá kulinářský zážitek 😉.