Francouzské brambory s liškami
70 min.
Ingredience
- 500gramůLišky čerstvé
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1šálekKečup
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné lišky podusíme v kastrůlku na oleji a jemně nakrájené cibuli doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do máslem vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme plátky brambor, podušené lišky a nakrájená vejce. Každou vrstvu mírně osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Vše zakapeme olejem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, zalijeme mlékem a pečeme dalších 15 minut. Kečup podáváme v misce zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.