Francouzské brambory s liškami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné lišky podusíme v kastrůlku na oleji a jemně nakrájené cibuli doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do máslem vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme plátky brambor, podušené lišky a nakrájená vejce. Každou vrstvu mírně osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Vše zakapeme olejem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, zalijeme mlékem a pečeme dalších 15 minut. Kečup podáváme v misce zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.