Francouzské květákové pyré
30 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 725mililitrůVývar zeleninový
- 1kusKvěták
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák okrájíme na drobné růžičky. V hrnci povaříme vývar, může být zeleninový či drůbeží, přidáme květák a pod poklicí vaříme 12-15 minut doměkka.
- 2Z hrnce odlijeme 175 ml vývaru a zbytek odlijeme zvlášť. Polovinu květáku a 60 ml vývaru rozmixujeme dohladka. Do kaše vešleháme máslo, kysanou smetanu, strouhaný parmezán, papriku, dosolíme a dopepříme a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.