Francouzské květákové pyré

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák okrájíme na drobné růžičky. V hrnci povaříme vývar, může být zeleninový či drůbeží, přidáme květák a pod poklicí vaříme 12-15 minut doměkka.
  • 2
    Z hrnce odlijeme 175 ml vývaru a zbytek odlijeme zvlášť. Polovinu květáku a 60 ml vývaru rozmixujeme dohladka. Do kaše vešleháme máslo, kysanou smetanu, strouhaný parmezán, papriku, dosolíme a dopepříme a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.