Francouzský chléb s kozím sýrem
140 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůOříšky piniové
- 100gramůSýr kozí
- 40mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůVoda pitná
- 10gramůDroždí sušené
- 20gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vlijeme vodu i olej, přidáme mouku, cukra sůl, promícháme. Přisypeme sušené droždí a důkladně hněteme několik minut do hladka. Přidáme nasekané piniové ořechy a kostičky kozího sýra, znovu pořádně prohněteme. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Vykynulé těsto rozdělíme na dva kusy, ze kterých vytvarujeme přibližně trojúhelníky a rozložíme na plech, vystlaný pečicím papírem. Trojúhelníky nařízneme do vějíře tak, aby jedna špička zůstala spojená, naříznuté pruhy od sebe mírně oddálíme. Takto vytvořené tzv. "fougasse" necháme ještě půl hodiny kynout na plechu, poté pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.