Francouzský slaninový koláč

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
65 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
567 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, soli, másla a vody připravíme těsto. Zabalíme je do fólie a dáme na 30 minut chladit.
  • 2
    Na vále poprášeném moukou těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Těsto na dně propícháme vidličkou.
  • 3
    Těsto překryjeme pečicím papírem a vyplníme fazolemi. Připravený korpus položíme na plech a 15–20 minut pečeme v předehřáté troubě při 220 °C.
  • 4
    Na posledních 10 minut odstraníme fazole a papír.
  • 5
    Zatím si uděláme náplň: na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a kostičky slaniny a za občasného míchání je zvolna smažíme, až cibule zezlátne a slanina je křupavá.
  • 6
    Směsí cibule a slaniny naplníme korpus a zasypeme strouhaným sýrem. Rozšleháme vejce se smetanou, dochutíme pepřem a solí. Směs vlijeme na korpus.
  • 7
    Při 180 °C koláč pečeme 25–30 minut, náplň by měla být dozlatova pečená a tuhá. Koláč podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.