Francouzský špenátový závin
35 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát listový mražený
- 150gramůSýr Feta
- 30gramůRozinky
- 50gramůOříšky piniové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSmetana zakysaná 14%
- 4plátkyListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
493 mg
Cukr
470 mg
Postup přípravy
- 1Listový špenát rozmrazíme a přebytečnou vodu z něj vymačkáme. Listy špenátu potom nahrubo nakrájíme a vsypeme do mísy.
- 2V pánvi nasucho opečeme piniové oříšky a po vychladnutí je přidáme ke špenátu spolu s rozinkami, nakrájenou fetou a smetanou. Směs okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Každý plátek listového těsta rozkrojíme na 3 díly. Do středu každého dílu dáme připravenou náplň a okraje těsta dobře přimáčkneme.
- 4Záviny potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.